©Odă satului românesc

Spiritualitatea românească a fost instrumentul care a contribuit  la  formarea caracterului nostru. Reprezintă renașterea noilor forțe, o adâncire a triumfului frumuseții divine atunci când adevărata sa esență este păstrată intactă.Satul românesc reprezintă viaţa în toată splendoarea sa structurală a omului liber, ridicându-se din umbra pietrelor.http://www.citatepedia.ro/index.php?id=403559
Cum să ne mântuim când suntem strâini de acest popor cu tradiții care a fost binecuvântat de Dumnezeu? – Camelia Opriţa

Marioara Murărescu a fost un ambasador autentic al folclorului nostru. Vorbea cu atâta afecţiune despre originalitatea tradiţiilor româneşti pe care le considera miracole conservate în sufletul satului românesc. Şi da, ele trebuiesc privite ca nişte miracole venite din rădăcinile neamului.
Necesitatea de a păstra integritatea tradiţiilor şi obiceiurilor noastre străvechi este însăşi mântuirea noastră de a trece în următorul mileniu cu aceeaşi identitate neştirbită.
Cântecul popular românesc este configurat pe realitatea inteligenței creative, dar și cântecele Mariei Lătărețu au avut o contribuție covărșitoare în generația următoare de interpreți.
Maria Lătăreţu este însăşi legenda în carne şi oase care şi-a pus dorurile pe apele Oltului, dând totodată glas de ciocârlie doinei româneşti. http://www.citatepedia.ro/index.php?id=402286
Camelia Opriţa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s