©Altruism sui solius amans vs- din cartea – Cuvântul deschide gândul omului(2019)

Altruistul este ales de cer pentru a urma lumina, cum egoistul urmează întunericul cu un orgoliu bolnav de a se simţi sieşi superior în toate etapele sale de manifestare faţă de ceilalţi.  Prin acest lucru se îndepărtează tot mai mult de divinitate.

O dovadă incontestabilă de altruism este Isus Hristos care s-a sacrificat pentru oameni, ca ei să fie mântuiţi şi auziţi de către Tatăl Ceresc.

Aşadar, tot ce este viu nu e material, ci spirit şi cuvânt al Domnului, omul nu e centrul universului, ci parte din Creaţie; el e menit să fie o fereastră deschisă către Lumină.

Însă mediul în care trăieşte este o ispită continuă; el devine ceea ce este prin ceea ce face, şi acest lucru îi dă forma în toată splendoarea ei:  fie una demnă de Creaţie, fie una paralelă.

Legătura între oameni este un lucru preţios aşa încât nimeni să nu fie condamnat la singurătate. Ori egoistul îşi etalează superioritatea ca un bun autentic al vieţii, dar nu e altceva decât o singurătate construită printr-o autoizolare continuă şi nerecunoştinţă faţă de Dumnezeu. Lumea în care trăieşte devine tot mai mică de la o zi la alta.

Din frică se naşte altă frică, aceea de a realiza la un moment dat ceea ce ai devenit fără Dumnezeu.

Este lumea dominată de egoism?

Dacă există dragoste sunt şanse reale ca omul să fie cât mai aproape de Dumnezeu, şi dragoste există.

Timpul are menirea ca omul să aleagă: dragostea ca formă desăvârşită a altruismului sau egoism sub forma unei infatuări bolnave, nespecifică divinităţii.

Iadul pătrunde în viaţa omenească odată cu egoismul. O lume dominată de egoism nu corespunde cuvântului care a însemnat temelia începutului – Adevărul.

Pentru că omul este idealul lui Dumnezeu pentru a ţine lumea trează.

Lumea nu-și va aduce aminte de fiecare om care trece pe pământ, ci de un fenomen extraordinar care rămâne după el.

autoare: Camelia Oprița

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s