În ceruri, ultimul cuvânt nu va fi al morții…

foto : camelia oprița
Sculptura în marmură de Carrara, înfăţişează  capul Sfântului Ioan Botezătorul
realizată de artistul Igor Mitoraj – 26 marzo 1944,6 ottobre 2014 –
Igor Mitoraj este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai sculpturii din ultimele decenii, din lume. Sub mâinile sale cele mai grele materiale – bronzul, marmura, fonta – își pierd greutatea, se eliberează de materia însăși, dobândind o nouă existență, atingând  esența  ideală a formei.
Unii critici l-au numit” Michelangelo care a venit din Est ”

.După considerente creștine orientale,cerul este un ansamblu de ceruri multiple, concentrice, având structuri cosmice diferite. Infinitatea universului este construită dintr-un număr impresionant de ceruri locale, aflându-se în centrul unui sistem acoperit de șapte ceruri. Este o structură ierarhică complexă și completă a cosmosului ce depășește inteligibilul uman.

.Viața este dată de pogorârea Cuvântului prin cele șapte ceruri și avea să ia înfățișarea fiecărui cer prin care trecea ca un simbol al rațiunii divine. În al treilea cer, care este și granița galactică, a luat forma rădăcinilor de Lumină, Cuvântul fiind forța Preaînaltului din care s-a întrupat Fiul.

.Al șaptelea cer este însuși Supremația Divinății, speranța sau calea ce duce spre viață. El a creat lucrurile să dăinuie.

.În ceruri, ultimul cuvânt nu va fi cel al morții, ci al Tatălui Ceresc. Mărturia Sa este Fiul, întruparea înțelepciunii absolute.

.Eternul e mai vechi decât timpul, și acela e Dumnezeu. El se concentrează într-o singură clipă, după cum o singură clipă e în afara oricărui spațiu.

.Omul are drept la conștiință tocmai pentru a conștientiza că fără Dumnezeu e pierdut pentru viață. Deși moartea este un limbaj pe înțelesul vieții, n-ar exista altă soluție pentru renaștere într-o altă sferă de existență și la fel de pură cum e cuvântul Lui, căci viața se întregește cu moartea până la următorul elan al renașterii sale.

.Viața este triumf absolut al Lui; un miracol că putem trăi pentru iubire și aceasta e tot Dumnezeu; între El și conștiința morții, viața are o atitudine eroică în procesul reintegrarii în viețuirea cosmică.

.N-ai nevoie de niciun sprijin când vrei să te lași uitat complet în lacrimi pentru că la un moment dat te trezești în culmea eroismului si te arunci din nou în lume.

.Consolarea absolută nu e lacrima, ci speranța care urcă precum o pasăre printr-o pasiune haotică, înapoi în lumina cerului.

.Duhul sfânt ne-a dat iubirea care e înţelepciune din Lumina Lui,
Iubirea ne deschide inima şi ne face a trăi în prezenţa lui Dumnezeu

Camelia Opriţa 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s