L’arca del patto – Între Glorie şi Ruină

Totul vine de la Domnul! Toate lucrurile pornesc de la Domnul!
Toate se împlinesc după voia Domnului sub puterea Duhului Sfânt, care a coborât asupra credincioşilor, ca în prima zi a Rusaliilor!

http://www.citatepedia.ro/index.php?id=425583

începutul de la Cerşetori de existenţă, L’arca del patto – Între Glorie şi Ruină ( Camelia Opriţa )

foto : Camelia Opriţa (martie 2020)
Libertatea există? Şi dacă există, cum de omul în loc să o lase să trăiască şi să o cultive, face totul pentru a o ascunde, pentru a o însuşi furând-o celor care au tot dreptul la ea? Istoria este o poveste despre sclavie şi libertate, despre eliberare şi
emancipare, prevaricare şi transgresiunea, războaie şi lupte, care sunt motivate de ideea că, privându-i pe ceilalţi de libertate, este mai uşor să-i îngenunchezi, să-i stăpâneşti pentru a-i menţine într-o stare de perpetuă suferinţă, ceea ce face zborul din "colivie" spre libertate aproape imposibil.
Apariția statului democratic a adus o schimbare a concepțiilor despre libertate. Dacă libertatea a fost privită inițial ca un dar al lui Dumnezeu, viziunea libertății a adâncit relația omului cu statul, astfel încât în ​​eventualitatea supunerii acestuia, Statului, acesta din urmă, se angaja să-și limiteze puterea și să nu împiedice dezvoltarea liberă fizică, intelectuală și morală a fiecăruia.
Jean Jacques Rousseau, sublinia în conceptul său despre libertate: ,,Omul nu a fost niciodată atât de liber ca atunci când a putut să trăiască departe de societate''.

Cât timp va fi să fim pe-acest pământ, trebuie să luptăm pentru libertate atunci când ne este limitată.
Nimic şi nimeni nu are drept de a juca rol de mediator pentru că nu se poate vorbi de o cantitate anume de libertate, ci despre calitatea incontestabilă a libertăţii pe care o dobândeşte Omul cu Suflet de Dumnezeu.
Amintiți-vă că Omul este LIBERTATE. Menit să fie liber, nu îngrădit. Osândit pentru că nu s-a creat pe sine dar liber. Iar din momentul în care a răsărit în această lume este responsabil pentru toate acțiunile sale.
Pe cer văd multe păsări care zboară libere, nu au limite. Unde aş putea zbura dacă aş avea aripi?
Cât de departe se vede omul de toate o poate spune numai în poezie; cât de aproape se vede omul de Dumnezeu, o poate spune doar în rugăciune.

La început, omul a fost pământ şi Dumnezeu a hotărăt să fie adevăr din Adevărul Lui, şi s-a făcut adevăr,

înţelepciune,

libertate,

iubire,

toate acestea pe un colţ de rai numit Pământ.

Totuși, din motive externe, omul decide să-și abandoneze statutul ascetic în favoarea unor grupuri sociale care se presupunea că ar crește rezistența față de natură într-o lume în continuă schimbare...

începutul de la Cerşetori de existenţă, L’arca del patto Între Glorie şi Ruină de Camelia Opriţa (martie 2020) 

http://www.citatepedia.ro/index.php?id=423020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s