Amza Pellea sau Draga Olteanu Matei

https://www.poezie.ro/index.php/quote/14161560/Amza_Pellea_sau_Draga_Olteanu_Matei_

http://www.citatepedia.ro/index.php?id=423677

Nu mijloacele de informare reînvie legenda Amza Pellea sau Draga Olteanu Matei astăzi, ci mitul însuşi a dat viaţă teatrului şi cinematografiei noastre. Artiştii fiind unici şi irepetabili.

Gib I Mihăiescu, născut la Drăgăşani, autor al unor romane de analiză psihologică,''Rusoaica'' fiind contribuţia sa literară ce depăşeşte hotarele literaturii noastre.

Din gura Oltului au curs secole getice şi vor mai curge secole româneşti până la sfârşitul timpului, iată un motiv în plus pentru care olteanul ar trebui să se mândrească de rădăcinile sale autentice...

Natura i-a creat pe oameni să-și dorească totul și să nu poată realiza totul. Așa s-a născut teatrul.

Teatrul nu este un tărâm al realităţii, ci o lume de carton,  cu clădiri de pânză, şi cer de hârtie. Dar este un tărâm al adevărului; Iată inimi umane în culise, inimi umane în sală, inimi umane pe scenă, inimi peste tot.

Ziua Mondială a Teatrului a fost proclamată pentru prima dată pe 27 martie 1962 de Institutul Internațional de Teatru UNESCO. Din acea zi, în fiecare an, este sărbătorită în toată lumea cu un citat tradus în toate limbile scris de un artist din lumea teatrului, poeziei, muzicii și culturii în general. Aceste rânduri vor fi citite în fiecare teatru, școală, bibliotecă și centru cultural din întreaga lume.

„Bine ați venit la teatru, unde totul este ireal, dar nimic nu este fals” citat celebru de Gigi Proietti - traducerea citatului - Camelia Opriţa (7 aprilie 2017)

foto: internet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s