„Nu vreau să mă simt deștept uitându-mă la idioți, vreau să mă simt prost uitându-mă la oameni deștepți”citat din Franco Battiato

Franco Battiato – 23 martie 1945 – 18 mai 2021, a fost un cântăreț, compozitor, muzician, regizor, pictor și om politic italian.

Rafinat, filozof, nobil, Franco Battiato a reușit să treacă de la muzica electronică la muzica clasică și rock cu o ușurință extraordinară într-o carieră fără precedent în istoria muzicii italiene.

În fotografia următoare îl putem vedea pe maestrul Biagio Fichera alături de prietenul său Franco Battiato. Biagio Fichera este scriitor, poet și fotograf, precum și un cunoscut savant al tradițiilor populare din întreaga Sicilie. Autor de versuri pentru cântece pe coloane sonore de film, înregistrate în Italia și în străinătate .

Poezia este muzică, muzica este poezie. ( citat de Biagio Ficher )

Poezia este instrumentul unei minuni, un anotimp continuu de culori și stări sufletești unde primează visul. Poezia e sunetul naturii, când întâlneşte imaginaţia omului. Nu este alcătuită din cuvinte, ci din gânduri trăite pe hârtie. Hârtia trăiește și simte sufletul omului, se intersectează cu el, se luminează sau se întristează odată cu el.
de Camelia Opriţa http://www.citatepedia.ro/index.php?id=408398

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s