Zidul gândurilor ©

Răscolim trecutul pentru a inventa viitorul

Guardo Roma; Ha quasi tremila anni di civiltà , ma scorre come se fosse nuova, apparendo giovane e spensierata come l'acqua quando fa l'acqua. Una città dove l'arte e la cultura predominano più di ogni altra cosa.
La vita è tutto ciò che è esistito o esisterà mai dalla creazione dell'universo, e la sua unica lingua parlata è l'amore.
Quanti luoghi inimmaginabili esistono in un uomo, quante bellezze esistono nel cosmo; è importante che l'uomo scopra se stesso e sia padrone della bellezza insospettata della sua vita, l'amore, unica dimora della sua anima.
Camelia Opriţa in Correndo verso l'amore ci liberiamo delle catastrofi interiori

Timpul umblă cu o rapiditate ameţitoare, aruncând clipă după clipă în somnul îngheţat pentru că o clipă nu trebuie să existe de două ori. Dar înţelepţii vor şti că într-o zi se vor întoarce să se întâlnească cu viitorul. Clipele zac sub formă de cifre până când lumea se va strădui să înveţe că în aceste umbre ale timpului există claritatea viitorului. Ca o lege nescrisă, istoria se repetă în anumite perioade de timp.

Oameni, Priviţi răsăritul şi apusul soarelui ca pe un spectacol al efemerului, ca pe o scenă pe care oamenii urcă zgomotos şi trec tăcuţi în uitare, un spectacol în care culorile se nasc şi mor în freamătul soarelui.
Priviţi răsăritul şi apusul soarelui ca pe un spectacol al cerului atâta vreme cât sunteţi înăuntrul timpului, combinaţi frumuseţea din interiorul vostru cu o sinceritate perfectă în relaţia cu Dumnezeu.

Camelia Opriţa în Zidul gândurilor - capitol - Răscolim trecutul pentru a inventa viitorul
Ho incontrato spesso Pietro Ciaravolo nei corsi di filosofia.
Professore, esperto ed esempio di scienziato che nella sua vita ha sentito il bisogno di accrescere la riflessione filosofica in Italia come se fosse una missione. Ha progettato e costruito il Centro Nazionale di Filosofia a Monte Compatri.
Pietro Ciaravolo - Un valore della cultura italiana.

Camelia Opriţa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s