Iubirea este o carte nescrisă pe care poţi s-o pui la piept sau în locul inimii©

Ce este viaţa?

Este lirismul şi fondul cel mai adânc al Creatorului, însă omul a transformat-o într-o dependenţă totală de aspiraţii meschine şi anoste unde rutina devine adevărata închisoare a vieţii. Alergăm fără ţintă spre a acţiona sau gândi întotdeauna într-un singur mod când ar trebui să alergăm spre iubire pentru a ne depărta de catastrofele interioare.

Sensul existenţei noastre impune orice câştig de ordin spiritual pentru a fi cu adevărat bogaţi. Să faci ceva în lumea asta nu baţi în retragere într-un colţ izolat pentru că asta înseamnă renunţare.

Din viaţa rece a întunericului au răsărit stele, dinamismul şi forţa Universului – spun oamenii de ştiinţă – dar oare viaţa rece a întunericului nu este partea nevăzută a divinităţii? . ( Alergând spre iubire, fugim de catastrofe interioare ).

Destinele tuturor depind de bunul Dumnezeu: pretutindeni este mâna Lui.
În mâna Lui este viața și moartea noastră.
Aici, toate sunt date cu porția și porțiile sunt foarte mici.

citat din cartea Zidul gândurilor ( Editura Sfântul Ierarh Nicolae ) camelia oprita

Prin orice poţi cădea în lumea asta, numai printr-o mare iubire nu. Iar atunci când iubirii tale i s-ar răspunde cu dispreţ sau indiferenţă, când toţi oamenii te-ar abandona şi când singurătatea ta ar fi suprema părăsire, toate razele iubirii tale ce n-au putut pătrunde în alţii ca să-i lumineze sau să le facă întunericul mai misterios, se vor răsfrânge şi se vor reîntoarce în tine, pentru ca în clipa ultimei părăsiri strălucirile lor să te facă numai lumină şi văpăile lor numai căldură.
citat din cartea lui Emil Cioran – Pe culmile disperării

Emil Cioran este un fragment din povestea celor care au contribuit la dezvoltarea imaginii naționale a României. Înțeles greșit sau corect printre oamenii care l-au cunoscut, Emil Cioran este nuanța cu caracter religios și istoric din perioada interbelică, atunci când România avea nevoie de împrospătarea imaginii sale naționale cât și de solidificarea speranței acestei națiuni pentru continuitate. http://www.citatepedia.ro/index.php?id=402287
citat din cartea Zidul gândurilor – autoare camelia opriţa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s